| Ügyfélkapu

Településfejlesztési és üzemeltetési rendszer

Tekla Településfejlesztési és üzemeltetési rendszerTérképkezelés

A Tekla GIS az önkormányzat településfejlesztési és üzemeltetési, műszaki tevékenységei, hatósági eljárásai és szolgáltatásai széles skáláját képes támogatni a térképekhez köthető adatok felhasználásával. Az önkormányzati munkatársak az információkat az ügyfelek számára igényeik szerint, más és más formában szolgáltathatják.

Ingatlanvagyon hatékony kezelése

A vagyongazdálkodási alkalmazás segítségével az önkormányzatok kezelni tudják az ingatlanvagyonukat és hatékonyan gazdálkodhatnak azzal. Az alkalmazás funkciói között megtalálhatók a földtulajdon kezelő, és az ingatlankezelő szolgáltatások.

Út- és zöldterület kezelés

A Tekla GIS út- és zöldterület kezelő alkalmazása az önkormányzati tulajdonban lévő közutakkal, parkokkal és zöldterületekkel kapcsolatos információk, tevékenységek, határidők, engedélyek, és igazolások kezelését szolgálja. Felhasználói számára komfortos megoldást biztosít a dokumentáláshoz, a műszaki, nyilvántartási, hatósági feladatok ellátásához.

Közüzemi térképek

A közműtérképen a vízvezetékek, csatornák, kis- és nagyfeszültségű elektromos vezetékek, távfűtő és gázvezetékek, tartalékvezetékek, telekommunikációs és antennakábelek információi lekérdezhetők mind térkép, mind keresztmetszeti nézetben. Friss információval szolgálhatunk a kivitelezőknek, akiket így nem érnek meglepetések, nem fordulhatnak elő egymást keresztező tevékenységek az építési vagy karbantartási munkálatok során.

Építéshatósági feladatok

A Tekla GIS segít az építéshatósági engedélyekre vonatkozó kérelmeket hatékonyabban kezelni; az beérkezésétől a helyszíni szemléken, a szakhatósági hozzájárulások bekérésén keresztül a teljes folyamat végéig. A kapcsolódó iratok az ügyek teljes folyamatában a Tekla GIS programban készülnek és tárolódnak.

Lakcím- és cégnyilvántartás

A lakcímnyilvántartó modul biztosítja az önkormányzat számára, hogy gyorsan és könnyedén kezelje és elemezze a lakosokkal kapcsolatos információkat. A rendszerben a helyi vállalkozások kapcsolati és egyéb adatainak teljes nyilvántartása megvalósítható.
Internet és e-szolgáltatások
A Tekla GIS biztosítja az önkormányzatok számára azokat az építőelemeket, melyek segítségével mind az önkormányzati szervezet számára, mind az interneten keresztül a lakosság számára biztonságos és megbízható internet alapú szolgáltatások széles skáláját tudja nyújtani. Immáron lehetőség van a munkafolyamatokat a legmodernebb követelményeknek megfelelővé tenni.

Kistérségi, regionális szolgáltatások

Az önkormányzatok közötti együttműködés és erőforrás megosztás a költséghatékony lakossági szolgáltatások fejlesztésének korszerű módja. A Tekla GIS kidolgozott koncepciót biztosít a különféle, kistérségi és regionális szintű szolgáltatások bevezetésére.

Mobil szolgáltatások

A Tekla GIS mobil alkalmazásai kiterjesztik a felhasználási területet az irodákról a terepen dolgozó munkatársakra is. Például az építéshatósági vagy az út- és zöldterületekhez kapcsolódó területen dolgozó munkatársak a helyszíni szemléik során használhatnak PDA-t. Az adott építkezéssel, vagy adatgyűjtéssel kapcsolatos információ a helyszínen lehívható és frissíthető, valamint a szemle eredményei közvetlenül az adatbázisba feltölthetők.

E-bejelentések

Az E-bejelentések szolgáltatás a Tekla GIS E-szolgáltatáscsomagjának része. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a legkülönbözőbb tevékenységekhez kapcsolódóan lehet lakossági bejelentéseket, véleményeket gyűjteni, beadni és publikálni akár térképi megjelenítéssel is.
A Tekla Xcity az önkormányzatok településüzemeltetési feladatainak teljes körét támogató, gyors, rugalmas integrált információs rendszere. A napi munkát egységes adatbázisra épülő, széles körű alkalamzások támogatják: kataszteri szolgáltatások, térképkezelés, -előállítás, lakossági adatkezelés, építéshatósági feladatok, közterület üzemeltetés, épület és ingatlannyilvántartás, rendezési tervek, településtervezés, térinformatikai elemzések és adatkezelés, stb. A teljes körű intézményi és internetfelhasználói információszolgáltatáshoz a TeklaXcity központi adatbázisa és a kiválóan teljesítő webes funkciói biztosítanak szilárd alapokat.

 


Üzenetküldés, ajánlatkérés