| Ügyfélkapu

Hírek

Az év Zala Vármegyei Adományozója 2023 díj átadása

Országosan egyedülálló kezdeményezés Az év Zala Vármegyei Adományozója díj, melyet a civil szféra szervezeteit kiemelkedően támogató zalai vállalkozások elismerésére alapított 2019-ben a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület.

Az idei díjátadót csütörtökön rendezték meg Zalaegerszeg város dísztermében, ahol Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárságának vezetője méltatta a kezdeményezést köszöntőjében, hozzátéve, a szervezet elnöke, Horváth Rita áldozatos munkájának köszönhető a zalai vállalkozók és a rászorulók körének együttműködése. A politikus tájékoztatott, idén 20 milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) keretein belül a civil szervezetek támogatására, ami jelzi, erős az állami szerepvállalás a szféra támogatásában, ezzel együtt nagyon fontos a vállalkozók részvétele és karitatív tevékenysége. A pályázati határidők épp ezekben a hetekben járnak le, a pályázókat húsz iroda segíti az országban, melyek közül kiemelkedik eredményességével a zalai iroda.

Vigh László országgyűlési képviselő hozzászólásában a 700 ezer hazai kis- és középvállalkozás elkötelezettségét dicsérte, Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke a mecénási elhivatottság megőrzését kérte a díjazottaktól, míg Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere az állami szereplők, az önkormányzat, a zalai vállalkozások és a civil szervezetek példaadó összefogását emelte ki. A díj alapításának szempontjait Horváth Rita, a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület elnöke ismertette, jelezve, eddig 36 vállalkozó vehette át az elismerést. Elmondta, idén a két (konkrét és a széles körű támogatói tevékenység) kategóriára összesen 15 jelölés érkezett a civil szervezetek részéről. A jelölteket és a jelölőket kisfilm mutatta be: Horváth Géza, a NATURTECH-ZALA Kft. ügyvezetője ("Életet az Éveknek" Zalai Szervezete), Windoor Design Kft (Zalai Kutyabarátok Egyesülete), Artisan Bakery Kft. (B-DAY Gyermeksegélyező Alapítvány), Egerszeghús Kft. (Erdeifaluért Alapítvány), nagykanizsai Fressnapf – Hungária Kft.) “Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület), Lenti Fincsi Pékség (Lenti Torna Egylet Sportegyesület), Zala Plazma Kft. (Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete), PATENT Csoport (Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület), Horváth Balázs (Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete), Szakacsits Szabolcs, a Tuxera Hungary Kft. ügyvezetője (Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület), Spaci Rocky (Civil a Civilekért Egyesület és a Keszthelyi Túravitorlás Club), Lan-Tel-Ker Kft. (Lenti Gyógyfürdő Úszóklub Sportegyesület), Németh-Fa Kft. )Lenti Gyógyfürdő Úszóklub Sportegyesület).

Az Év Zala Vármegyei Adományozója díjat 2023-ban a Zalaszám Informatika Kft. kapta, a Zalaegerszegi Atlétikai Klub javaslatára, valamint az Edelmann Hungary Packaging Zrt., melyet a Göcsej Kutyaklub és a DOWN – Mosolyambulancia Egyesület ajánlott.