| Ügyfélkapu

Hírek

Kálovics, a példakép

Zalaegerszeg - Tegnap délután a kétszeres olimpikon, Kálovics Anikó és a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club vezetői aláírták a szerződést, így a kiváló atléta a pekingi olimpia végéig Zalaegerszegre igazolt.

Kálovics Anikó 10 ezer méternél hosszabb távokban magyar csúcstartó. Számos nagyszerű eredménye miatt jegyzett hosszútávfutó a világban. Az idei torinói maratoni győztese és a klub vezetői sem beszéltek az anyagiakról, annál többet a jövőről.

Farkas Olivér köszöntője után, Tóth Zoltán, az atléták elnöke elmondta: egy nagyon csinos és egyben kiváló sportolóval kötöttek megállapodást. Volt már olimpikonjuk, Kozáry Ágnes és Horváth Gergely személyében. Ezt a sorozatot most, Kálovics Anikóval akarják folytatni. A sportoló már teljesítette a kiküldetési szintet. Szeretnék ha a Zalaszám ZAC-ot és Zalaegerszeget is képviselné Pekingben. Mivel a világ különböző nagyversenyeire kap meghívást, jó reklámhordozója az egyesületnek és a városnak is.

A versenyzőnő Szombathelyen él, így számára kapóra jött a zalaiak hívása, amit szívesen elfogadott. Kiemelte, hogy Egerszegen nagy hagyományai vannak a rövidtávfutásnak, ő a hosszabb távú futásokat szeretné népszerűsíteni. Reméli sikerül és közben a világversenyen is jól szerepel.

A város polgármestere, dr. Gyimesi Endre hangsúlyozta, a fiataloknak szüksége van példaképekre. Kálovics Anikó ilyen, s mindemellett öregbítheti a város hírnevét.

A névadó szponzor első embere, Szász Péter nem bánná, ha Kálovics Anikó pekingi szereplése után mélyen a zsebükbe kellene nyúlni. Már egy helyezéstől független, jó eredmény is dicséretes, hiszen az atlétikában a félelmetes afrikai és az egyre fejlődő ázsiaiakkal is meg kell majd küzdenie. A 2003-as mezeifutó Eb-n bronzérmes Kálovics az olasz Mapei csapatának is tagja marad, így hazai egyéni bajnoki viadalokon nem indulhat. Az olimpia mellett a népszerűsítés is nagyon fontos.