| Ügyfélkapu

Hírek

Egységes gazdálkodási rendszer intézményi kiterjesztése Szolnok MJV önkormányzatánál

Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 2007. január 1-től az OrganP Integrált Költségvetési Gazdálkodási Rendszer támogatásával látja el gazdálkodási feladatait.

A hivatali használat során nyert pozitív tapasztalatok alapján az Önkormányzat úgy döntött, hogy a gazdálkodás hatékonyabbá, átláthatóbbá tétele érdekében az OrganP intézményi kiterjesztésével egységesíti és korszerűsíti az intézményhálózat költségvetési rendszerét.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának Intézményszolgálata - amely 27 oktatási intézmény gazdálkodási feladatait látja el - 2008. január 1-jétől veszi éles használatba az alkalmazást.

Az előkészítés munkálatai alapos helyzetfelméréssel kezdődtek. Ezzel párhuzamosan lezajlott a többlépcsős tantermi oktatás első szakasza - a "kulcsfelhasználói" képzés. A kulcsfelhasználói képzésen az Intézményszolgálat szakmai vezetői vettek részt. Ezek a vezetők a rendszer funkcionalitásán túl, annak összefüggéseit, logikáját, részletesen megismerve képessé váltak arra, hogy a bevezetés további szakaszaiban - rendszerparaméterek kialakítása, az átállás lépéseinek tervezése és a jövőbeli ügyviteli folyamatok meghatározása - megalapozott döntéseket hozzanak.

A fényképek a "kulcsfelhasználói" képzés során készültek.