| Ügyfélkapu

Hírek

IRKA a tanúsított iratkezelő

A napokban vette át a Zalaszám Informatika menedzsmentje a CERTOPTermék- és Rendszertanúsító Háztól az IRKA Iratkezelő Rendszeretanúsítványát, mely igazolja, hogy a rendszer megfelel a 24/2006. (IV.29) BM-IHM-NKÖM rendeletben megfogalmazott iratkezelési követelményeknek. Az IRKA számára kötelező gyakorlat volt a tanúsítás megszerzése, miután évek óta használják a központi államigazgatásban csakúgy, mint az önkormányzatoknál. Ráadásul a rendszer már korábban átesett egy minősítésen.

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) már 2004-ben aktív szerepet játszott az elektronikus önkormányzati kultúra, illetve az ahhoz szükséges megoldások hazai elterjesztésében. Ennek megfelelően külső szakértők bevonásával minősítő rendszert dolgozott ki, melynek segítségével az önkormányzatok számára készült informatikai alkalmazásokat értékelte. A minősítéssel az önkormányzatok szoftverkiválasztási döntéshozatalát kívánta megkönnyíteni. Az IRKA Iratkezelő Rendszer így már 2004-ben, kategóriájában másodikként kapta meg a TÖOSZ minősítő oklevelét.
Azóta az önkormányzatok kedvelt alkalmazása lett a Zalaszám ökormányzati szoftvercsaládjának másik tagjával, az OrganP Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszerrel együtt.