| Ügyfélkapu

Hírek

19. évébe lépett a Zalaszám és a Zalaegerszegi Atlétikai Club névadói kapcsolata

A pandémia miatt 3 év kihagyás után ismét sajtónyilvános eseményen került aláírásra a Zalaegerszegi Atlétikai Club névadó támogatói szerződése. A nagymultú egyesület idén 19. éve jelenik meg a hazai és nemzetközi versenyeken Zalaszám ZAC néven.

A február 20-án rendezett ünnepélyes szerződésaláíráson a két szervezet vezetőin, a klub legeredményesebb sportolóin és edzőiken kívül megjelent Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere is.

Az eseményen Szász András, a Zalaszám Informatika Kft. ügyvezetője azzal nyitotta a sajtótájékoztatót, hogy korábban rendre édesapja, dr. Szász Péter volt jelen ezeken az örömteli bejelentéseken, most a stafétát ő vette át, de ugyanolyan örömmel érkezett. Mint fogalmazott, a cég új vezetése is a hosszabbítás mellett volt, ami igazából nem is lehetett kérdés.

Ezt követően Bella Attila, a Zalaszám ZAC ügyvezetője rövid tájékoztatót tartott a klubnál jelenleg zajló munkáról. Elmondta, hogy a legfiatalabbak nyolc csapatban dolgoznak, és mindig ügyelnek arra, hogy a piramis ­elv érvényesüljön. Az építkezéshez kellenek a példaképek is, és itt Muszil Ágnest említette, aki épp az elmúlt hétvégén szerzett felnőtt bajnoki bronzérmet 800 méteres síkfutásban, a fedett pályás magyar bajnokságon.

Ezután Balaicz Zoltán szólt hozzá. Megfogalmazása szerint: ahogyan a Zalaszám a megye gazdasági életében, úgy a ZAC a sport területén képvisel kiemelkedő értéket. Együttműködésük csak erősítheti egymást és kétség kívül minőséget takar, garanciát jelent a kiemelkedő teljesítményekre.  

A folytatásban került sor a névadó szponzori szerződés újabb egy évre szóló meghosszabbítására, melyet Szakály István, a Zalaszám ZAC elnöke, valamint a Zalaszám Informatika részéről Szász András látott el aláírásával. Zárásként Szakály István fejezte ki örömét, hogy miután 18 évig ügyvezetőként bábáskodott a névadói szerződés létrejötténél és évenkénti megújításánál, most elnökként első alkalommal kézjegyével is elláthatta azt. A klub közgyűlésének közeledtével előre vetítette, hogy 75 évesen visszavonul sportvezetőként, és utódjául az elnöki posztra Zalaegerszeg első olimpikonját, Kozáry Ágnest fogja javasolni.

Fotó: Zalaegerszeg.hu, Katona Tibor