| Ügyfélkapu

Hírek

E-City app telefonon és kültéri terminálokon

Zalaegerszeg Okos Város projektjének legújabb eredményei a Sportcsarnok előtti téren tartott sajtótájékoztatón kerültek bemutatásra. A helyszín apropóját az adta, hogy ott került üzembe helyezésre az egyik kültéri, érintőképernyős információs terminál is. A Top pályázati projekt keretében megvalósuló Smart City program célja a város turisztikai vonzerejének növelése.

A Zalaegerszegre látogató turisták tájékozódásának, információszerzésének elősegítését intelligens technológiai megoldásokkal valósítja meg a város. A fejlesztések természetesen a helybéliek számára is hasznosak lesznek.

Balaicz Zoltán polgármester ismertette a projekt eddigi eredményeit. Ezek között van a Zalaszám Informatika kivitelezésében korábban már átadásra került Zalaegerszeg belvárosi wifi zónája. A város közterein, ötvenhárom jeladó eszköz segítségével, mintegy 1 kilométer átmérőjű körben bárki ingyenesen használhatja az internetet saját okoseszközén keresztül. 

 
Ugyancsak a Zalaszám  fejlesztette az internetes kommunikációra és a mobil eszközök használatára épülő e-City Turisztikai Portált, valamint az e-City Turisztikai Mobil Applikációt. Utóbbi mind Android-os, mind iOS platformon működik. Az e-City app segít felfedezni Zalaegerszeget, tájékozódni a város nevezetességeiről, túrázási lehetőségekről, vendéglátóhelyekről, szálláshelyekről. Azoknak a helyi lakosoknak is hasznos lehet, akik tájékozódni szeretnének az aktuális programokról.

A projekt részeként legutóbb megvalósult fejlesztések során telepítésre került három kültéri érintőképernyős, interaktív információs terminál, három pár kültéri moduláris okos pad, valamint gyerekek számára egy okos játszóeszköz is. A Sportcsarnok előtti téren kívül a Piac téren, a Dísz téren, az Autóbusz pályaudvaron állnak és szolgálják információval az érdeklődőket. A mobil appon és a kültéri információs tornyokon ugyanaz az alkalmazás fut.

 

Fotók: Zalamédia.hu