| Ügyfélkapu

Hírek

Tisztítsuk meg az országot! elnevezéssel projekt indul, bemutatták a HulladékRadar applikációt

Tisztítsuk meg az országot! elnevezéssel projekt indul, amelynek részeként megkezdődik az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolása - közölte  Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tegnap a kormány honlapján.

A kormányszóvivő videójában kiemelte: a kormány az év elején elfogadta a klíma- és természetvédelmi akciótervet, hiszen "mindannyian tiszta, szép országot, egészséges környezetet és tiszta vízű folyókat szeretnénk". Ennek a része az illegális hulladéklerakók felszámolása, amelynek irányába nagy lépést tettek az úgynevezett Hulladékradar applikáció bemutatásával. Ez az ingyenesen letölthető alkalmazás lehetővé teszi, hogy az emberek bejelentsék, ha valahol illegális hulladékot találnak és aztán a hatóságok el tudják távolítani - mondta a kormányszóvivő.

 
   Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára hozzátette: a kormány kijelölt öt olyan szervezetet, amelyek az illegális hulladék felszámolásának közreműködői lesznek. Ezek a MÁV Zrt., a Magyar Közút Zrt., az erdőgazdasági társaságok, a nemzeti parki igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, valamint különböző önkormányzatok.

    Első körben - augusztusban és szeptemberben - lesz egy pilot projekt minden közreműködő szervezetnél, és annak alapján véglegesítik a projektet az év második felében - ismertette az államtitkár.

Forrás: MTI

A Hulladékradar alkalmazást a Zalaszám Informatika fejlesztette és letölthető Android valamint iOS készülékekre is.
Állítsuk meg együtt az illegális szemétlerakás terjedését! Csatlakozzon a közösséghez, és telepítse az alkalmazást!

             
App letöltése iOS készülékre.     App letöltése Android készülékre.