| Ügyfélkapu

Hírek

A Sport Mecénása díjat kapott a Zalaszám Informatika

Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Balaicz Zoltán polgármester adta át a Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntető címeket és a Sport Mecénása díjat Zalaegerszeg Megyei Jogú Város önkormányzata dísztermében, a város napja alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen. Balaicz Zoltán ünnepi beszéde után dr. Kövér László az Országgyűlés nevében is megköszönte a díjazottak elismerésre méltó tevékenységét.

A Pro Urbe díjat a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend az oktatásban betöltött színvonalas tevékenységéért kapta meg. A másik Pro Urbe díjat, dr. Császár Tamás a megyei kórház geriátriai, krónikus belgyógyászati és rehabilitációs osztályának vezetője a helyiek egészségéért több évtizede végzett példaértékű munkájával, tudományos és ismeretterjesztő tevékenységével érdemelte ki.

A Sport Mecénása díjat a Zalaszám Informatika Kft. kapta. A cég a helyi oktatási, kulturális és sportélet kiemelkedő támogatója, és több mint másfél évtizede névadó szponzora a Zalaegerszegi Atlétikai Clubnak. A díszoklevelet és a díjat, Nagy Kálmán festőművész alkotását dr. Szász Péter ügyvezető igazgató vette át.