| Ügyfélkapu

Hírek

Zalaszám-ZAC névadó szponzori szerződés megújítása

Tovább folytatódik egy 2004 óta élő kapcsolat - jelentették be hétfőn sajtótájékoztatón, amikor a Zalaszám Informatika és a Zalaegesrzegi Atlétikai Club újabb egy éves megállapodást kötött egymással. Az eseményen a klub idei tervei és célkitűzései is elhangzottak.

A klub és a névadó támogató közös eseményén Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is megjelent, aki úgy fogalmazott, örömteli, hogy vannak események a város életében melyekre előre fel lehet készülni. Nagyra értékelte azt a támogatást, amit a cég ad az atlétikai klub működésére, s hozzátette, hogy ehhez a város is hozzáteszi a maga részét, amely kiemelten, évi 27 millió forinttal segíti a működését. Balaicz Zoltán azt is elmondta, hogy a Városi Sportcentrumban május 2-án átadják a területet a kivitelezőnek és 125 millió forintból megépülhet a kibővített új pálya, melynek avatását szeptemberre tervezik.
Szakály István, a Zalaszám ZAC ügyvezetője egyfajta rögtönzött "performanszt" szervezett, aki a klub megjelent sportolóit és edzőiket egyenként kérte, hogy röviden mondják el, mire büszkék az elmúlt évből, és mit remélnek az idei esztendőtől. A sok megszólaló közül a junior bajnok sprinter, Csóti Jusztinától megtudhattuk, hogy a junior Eb-re szeretne kijutni és a döntőbe vágyik a 100 méteren, edzője Csikós József pedig hozzátette ehhez, csúcsokat is vár tanítványától. Kámán Ferenc vezetőedző az Angliában tanuló tanítványával, Szűcs Valdóval kapcsolatban elmondta, hogy az U23-as Eb-n többet is várhatnak már, mint a 110 méter gáton a döntőbe jutást, aki fedett pályás Eb-re is szeretne kijutni, titkos vágya pedig a londoni felnőtt vb-re történő klalifikáció. Ferenczi Melinda immár 400 méteren is kipróbálja amagát, a súlylökő Veiland Violetta további fejlődést vár önmagától, s akár a felnőtt ob-n a dobogót is megcélozhatja.
Mindezek után pedig dr Szász Péter a Zalaszám Informatika ügyvezető igazgatója gratulált az elért eredményekhez, s a szerződés aláírása előtt csak annyit jegyzett meg: - Örülök, hogy nem azt kell mérlegelnünk, hogy szándékunkban áll-e vagy sem támogatni a klubot, hanem csak számolnunk kell, hogy tudjuk-e. Tudjuk. Kámán Vilmos, a ZAC elnöke az aláírást követően azt mondta, 2004 óta tart a névadó és a klub együttműködése, ami több mint egy szerződés. Értékek találkozásának nevezte. Szerinte a becsületes munka és a tisztességes verseny egy önmagát gerjesztő folyamat és így lesz ez a jövőben is. 
Végezetül a jelen lévő Vigh László országygyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket, s üdvözölte a megállapodást, hiszen az kiváló sportolók munkáját segíti.