| Ügyfélkapu

Hírek

Biztos piaci pozíciók, szolid növekedés

A Zalaszám az informatikai piac több fő szegmensében is jelen van. Az egyik a közigazgatás, ahol országszerte komoly tapasztalatai és nagy sikerei vannak a cégnek, legyen szó a technikai háttér megteremtéséről, vagy a rendszereket kiszolgáló programokról. Ugyancsak jelentős terepet jelent az úgynevezett elektronikus önkormányzat feltételeinek megteremtése.

- Ettől az évtől azt várom, hogy szélesebb körben elterjednek az említett feladatokat megkönnyítő szolgáltatások – mondta Szász Péter. – Mi olyan szolgáltatásokat kínálunk mind az elektronikus ügyintézés, mind a hatékonyabb önkormányzati igazgatás területén, amelyek a felhasználótól nem kívánnak sem költséges beruházásokat – mert a munkájukhoz szükséges szerver-part, kiszolgáló-bázis nálunk működik, ő pedig interneten keresztül egyszerűen rácsatlakozik. A megfelelő adatbiztonságot természetesen garantáljuk.

Hasonlóan fontos területet jelent a vállalati szféra. Szász Péter reményei szerint tovább növelhetik a saját fejlesztésű „céges szoftvereket” – vagyis a kisebb-nagyobb vállalkozások igényeihez szabott irányítási, adatkezelő és más programokat. 2005 végén mutatták be új fejlesztésű vállalatirányítási rendszerüket, amely az informatikai piac egyik legkorszerűbb, ilyen típusú terméke.

A Zalaszám következő fontos terepe a lakossági piac. Többféle terméknek is márkakereskedői, s idén mindenekelőtt a minőség további javítására helyezik a hangsúlyt, ami természetesen a lakossági szolgáltatásokra is vonatkozik.