| Ügyfélkapu

Hírek

Együttműködési megállapodást írt alá a Tekla Corporation és a Zalaszám Informatika

A Tekla Corporation és a Zalaszám Informatika együttműködési megállapodást írt alá, mely szerint a két cég közösen végzi el a Tekla Xcity Településüzemeltetési Információs Rendszer magyarországi felhasználói környezetre adaptálását. A megállapodás értelmében a Zalaszám lesz a TeklaXcity önkormányzati rendszer hivatalos magyarországi értéknövelt viszonteladója és szolgáltatója.

A Zalaszám Informatika szolgáltatási palettájának bővítéséhez olyan partnerre talált a Tekla Corporation-ben, melynek termékei, a Zalaszám saját informatikai alkalmazásainak korszerű technológiájához, integrált rendszerépítési filozófiájához jól illeszkedik, és Európai Uniós referenciákkal is rendelkezik.

A Zalaszám Informatika már működő önkormányzati rendszerei (OrganP, IRKA) mellett a Tekla Xcity bevezetésével Magyarországon egyedülálló kínálatot tud majd biztosítani az önkormányzati feladatok széleskörű informatikai támogatására. - mondta Dr. Szász Péter, a Zalaszám ügyvezető igazgatója a cég céljait kifejtve.


Ari Kohonen a Tekla Corporation ügyvezető igazgatója (jobbra) és
Dr. Szász Péter a Zalaszám Informatika ügyvezető igazgatója


A Zalaszám Informatikáról röviden

A Zalaszám Informatika dinamikusan fejlődő, figyelemreméltó tudásbázissal és közel harmincéves tapasztalattal rendelkező vállalat. Pénzügyi és szakmai erőforrásai garantálják, hogy a legkorszerűbb informatikai szolgáltatásokat nyújtsa és minőségi termékeket szállítson.
A Zalaszám több mint 90 magasan képzett szakembert foglalkoztat. A cég sikereit és elismertségét elsősorban a közigazgatás és vállalatok speciális feladatainak informatikai támogatásában nyújtott ügyviteli tanácsadási, projektmenedzselési, minőségbiztosítási, alkalmazásfejlesztési szakértelmével alapozta meg.


Tekla Xcity - Településfejlesztési és üzemeltetési rendszer

A Tekla Xcity az önkormányzatok településüzemeltetési feladatainak teljes körét támogató, gyors, rugalmas integrált információs rendszere. A napi munkát egységes adatbázisra épülő, széles körű alkalamzások támogatják: kataszteri szolgáltatások, térképkezelés, -előállítás, lakossági adatkezelés, építéshatósági feladatok, közterület üzemeltetés, épület és ingatlannyilvántartás, rendezési tervek, településtervezés, térinformatikai elemzések és adatkezelés, stb. A teljes körű intézményi és internetfelhasználói információszolgáltatáshoz a TeklaXcity központi adatbázisa és a kiválóan teljesítő webes funkciói biztosítanak szilárd alapokat.

Tekla Xcity-ről bővebben


Tekla Corporation-ról röviden

A Tekla vezető nemzetkőzi iparági szoftverfejlesztő vállalat, mely innovatív szoftver megoldásai révén hatékonyabbá teszi ügyfelei létfontosságú üzleti folyamatait az építési és tervezési, energiaszolgáltatási és önkormányzati területen. A cég közös modell alapú szoftver termékeit és kapcsolódó szolgáltatásait közel 80 országban használják. A Tekla Csoport 2005. évi nettó árbevétele megközelítően 38 millió euro. Nemzetközi működése az eves árbevétel 72 százalékát adja. A tekla csoport több mint 300 főt alkalmaz, melynek egyharmada dolgozik Finnországon kívül. Az idén megalapításának 40. évfordulóját ünneplő Tekla Finnország egyik legnagyobb múlttal rendelkező vállalata.