| Ügyfélkapu

Hírek

Bemutatkozott a Tekla Xcity Hírek az idei Országos Térinformatikai Konferenciáról

A magyarországi térinformatikai szakma november 9-10-én hagyományosan Szolnokon rendezett seregszemléjén mutatkozott be a Tekla Xcity Településfejlesztési és Üzemeltetési Információs Rendszer. A Zalaszám Informatika kiállítói standján már a működő, magyarországi környezetre adaptált rendszerrel ismerkedhettek a látogatók. Az önkormányzatok hatósági és tulajdonosi feladataihoz kapcsolódó döntés-előkészítő, illetve operatív munkájuk hatékony támogatására alkalmas integrált informatikai rendszerről előadás és rendszerbemutató keretében is tájékozódhattak az érdeklődők.

A Tekla Corporation és a Zalaszám Informatika júniusban kötött együttműködési megállapodását követően a két cég gőzerővel dolgozott a Tekla Xcity Településfejlesztési és Üzemeltetési Információs Rendszer magyarországi felhasználói környezetre adaptálásán.
Így kerülhetett sor a rendszer bemutatására a konferencián, ahol az önkormányzatoknak szóló alkalmazásoknak külön szekciót biztosítanak a szervezők. Farkas Olivér a Zalaszám Informatika PR és marketing menedzsere előadásában számolt be a Tekla Xcity Európai Uniós tapasztalatainak hazai hasznosíthatóságáról és a rendszer adaptálásának eredményeiről. Az előadásból kiderült, hogy mind a skandináv országok példái, mind a hazai igények a rendszerek ASP szolgáltatás keretében történő üzemeltetésének és a kistérségi szolgáltatások nyújtásának irányába mutatnak. Ugyancsak nő az igény a térinformatikai alapú informácik közzétételére az interneten keresztül. Az említett működtetési és szolgáltatási módokra a Tekla Xcity megbízható megoldást nyújt.

A konferencián kapott visszajelzések is azt az elképzelést erősítik, hogy A Zalaszám Informatika a már működő OrganP és IRKA rendszerei mellett a Tekla Xcity-vel egyedülálló kínálatot fog nyújtani az önkormányzatok számára a feladataik ellátásához.