| Ügyfélkapu

Hírek

Az informatikus pálya népszerűsítése missziós feladatunk

A Zala Megyei Kormányhivatal pályaválasztást támogató tevékenysége keretében az informatika ágazatot, az informatikus szakmát népszerűsítő, szakmaválasztásra motiváló kisfilmet forgatott a Zalaszám Informatikánál.

Cégünk az elmúlt években több, az informatikus szakma megismertetésére fókuszáló fórumon vett részt, elsősorban pályaválasztási ismeretterjesztés céljából. Ezek között volt a Programozd a jövőd című pályaorientációs előadássorozat is. Ez, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének koordinálásával megvalósult sorozat több éven keresztül tette lehetővé, hogy szakembereink tolmácsolásában, a pályaválasztási döntéshez hasznos információk mellett hiteles és ami ugyanilyen fontos, vonzó képet nyújtsunk a középiskolás célközönség számára.

2022 végén a Zala Megyei Kormányhivatal kezdeményezéséhez csatlakoztunk. A Kormányhivatal Zala megye munkaerőpiacát meghatározó szakmák választására motiváló, ismeretterjesztő kisfilmeket készít, melyeket saját online felületein és a közösségi médián keresztül terjeszt a pályaválasztás, szakmaválasztás előtt álló általános iskolás-, középiskolás fiatalok, valamint szüleik és pedagógusaik számára. A cégünknél készült kisfilmben Király Péter szotverüzemeltetési csoportvezető kollégánk mesél pálya- és szakmaválasztásáról, munkatapasztalatairól.

A jövőben is megragadunk minden alkalmat, amely az informatikus pályát népszerűsítő missziós tevékenységünket segítheti. Ma minden informatikával foglalkozó vállalat jól felfogott érdeke, hogy aktívan tegyen az informatikushiány csökkentése, és a minőségi munkaerő képzés érdekében.