| Ügyfélkapu

Hírek

Új alkalmazás támogatja a diákok étkeztetését

A Zalaszm Informatika ősszel elindítja közétkeztetési rendszerének szülői modulját. A fejlesztés várhatóan több ezer, a gyermekek menzai étkezésének bonyolításával küzdő szülő dolgát könnyíti meg. A ZiPmeal nevű webes alkalmazás mobil eszközökről és számítógépről egyaránt elérhető lesz.

Aki a hagyományos menzai étkeztetéssel találkozott már, tapasztalhatta, hogy a közétkeztetés adminisztrációja a hagyományos eszközökkel rengeteg problémát, kényelmetlenséget okoz a szolgáltatást nyújtóknak és igénybevevőknek egyaránt. Ezen a feszültségen kíván oldani a Zalaszám a webes alkalmazásával, mely az OrganP Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszerének étkeztetést támogató moduljához kapcsolódik.

Az alkalmazás a zipmeal.hu oldalon érhető el, ahol a szülők egyéni kóddal belépve online böngészhetik az étlapot, intézhetik gyermekeik számára a menüválasztást, az étkezések lemondását, nyomon követhetik a számláikat, korábbi rendeléseiket.

A közétkeztetés igénybevételének megkönnyítése érdekében, a 2022/2023-as tanévben elsőként, a Zalaegerszegi Gazdasági Ellátó Szervezet vezeti be a ZiPmeal-t.

Tóth Szabolcs igazgató, az OrganP Étkezés modul és a ZiPmeal fejlesztés projektgazdája úgy nyilatkozott, hogy 2023 elején már iOs és Android telefonos applikációval is elérhető lesz az alkalmazás.