| Ügyfélkapu

Hírek

Bővülő funkciók az OrganP-ben

Az OrganP Költségvetési Integrált Gazdálkodási Rendszer három új funkciójának bevezetését jelentette be a Zalaszám Informatika a napokban. A több mint 700 OrganP-t használó szervezet érdeklődő felhasználói személyes konzultációk keretében ismerhetik meg az újdonságokat. Az Étkezési analitika sok intézmény számára régóta várt modul, mely felválthatja a sokaknál eddig csak papír alapon kezelt nyilvántartásokat. Biztosítja az óvodás, általános iskolás, középiskolás és felnőtt étkezők nyilvántartását, az iskolai tanulók korosztályonként, évfolyamonként, osztályonkénti kezelését. A rendelések alapján csoportosan készíthetők a számlák az OrganP Pénzügyi moduljával.

A költségvetés tervezési feladatok ellátását segítő új funkciók lehetővé teszik eredeti, vagy módosított előirányzatok több szempont szerinti tervezését, több perspektívás elemzését. A tervezési feladatokat a tervezés különböző mélységében, tervvariánsok kezelésével, állapotuk nyomon követésével, összehasonlításával támogatja. Kimutatások készítésével a tervtárgyalások lefolytatásához, a költségvetési rendelet előterjesztéséhez, az elfogadott költségvetési rendelet elkészítéséhez nyújt segítséget.

Egy éve működik a Személyi juttatások analitika, melynek ugyancsak bővült funkcionalitása. Megoldással szolgál a munkaügyi adatok (rendszeres és nem rendszeres, valamint külső személyi juttatások) analitikus nyilvántartására kötelezettségvállalásként, és segítséget nyújt a bér előirányzatok tervezése során. Lehetőséget biztosít a bérfeladás elektronikus állományának befogadására és kezelésére.

Az új funkciókkal elsők között ismerkedhettek meg Budapest I. kerületéből a Budavári Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezetnének gazdálkodói szeptember 25-én, a Zalaszám Informatikánál tett szakmai konzultációval egybekötött látogatásuk keretében. A Szervezet ebben az évben kezdte el használni az OrganP-t 14 költségvetési intézmény gazdálkodási feladatainak ellátásához. A konzultáció során, a fejlesztések eredményeként használatban vehető modulok megismerése mellett a vendégek megosztották a Zalaszám munkatársaival a rendszer használatával szerzett eddigi tapasztalataikat, és választ kaphattak kérdéseikre.