| Ügyfélkapu

Hírek

Kerekasztal egyeztetés a kormány KKV-stratégiájáról

2019. április 12-én a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) – a területi kamarák együttműködésével – országos Szakmai Konzultációt szervezett, amelynek témája az ITM által kidolgozásra kerülő KKV-Stratégia volt.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a hazai KKV-szektor képviselői első kézből értesülhessenek a Kormányzat KKV-szektor fejlesztésére vonatkozó intézkedéseiről és további terveiről. A Konzultáció egyben lehetőséget kínált arra, hogy a hazai gazdaság gerincét képező vállalkozások (KKV-szektor érintettjei) a felmerülő szakmai kérdéseikről a jelenlevő állami vezetőkkel konzultálhassanak. A KKV-Stratégia várhatóan hozzájárul a magyar gazdaság versenyképességi helyzetének javításához. Egyik alapvető célkitűzése a vállalkozások megerősítése, tekintettel arra, hogy jelenleg egy korszakváltást él meg a gazdaság. A KKV-Stratégia azonosítja a vállalkozásokat érintő főbb kihívásokat (digitalizáció, finanszírozás, nemzetközi piacra lépés stb), és azokra lehetséges megoldási javaslatokat fogalmaz meg.
A KKV-szektor számára kínált termék és egyedi informatikai fejlesztési terveiről Szász András, a Zalaszám Informatika Kft. ügyvezető igazgatója, a szakmai kerekasztal beszélgetés résztvevője is egyeztetett az ITM-et képviselő Dr. György Lászlóval, gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkárral.