| Ügyfélkapu

Hírek

Diplomaátadó a BGE Gazdálkodási Karán - Megérett a Zalaszám első duális képzésben részesült hallgatója

Összesen 42 hallgató vehetett át oklevelet a BGE Gazdálkodási Kar diplomaátadó dékáni tanácsülésén február 15-én. Az elmúlt szemeszterben alapképzésen 31 hallgató tett sikeres záróvizsgát, akik közül hatan duális képzésben részesültek. Köztük volt a Zalaszámnál, mint duális gyakorlati képzőhelynél elsőként foglalkoztatott hallagató is.

A közgazdász és gazdaságinformatikus jelöltek diplomájuk átvétele előtt esküt tettek, majd Heidrich Balázs rektor és Gubán Miklós dékán átadta az okleveleket. A duá­lis képzésben részesült hallgatók esetében a gyakorlati képzőhely vezetői is részt vettek a ceremóniában. A Zalaszám Informatika részéről Szász András ügyvezető igazgató adta át a diplomát Budai Gergőnek a duális képzésben frissen végzett gazdaságinformatikus hallgatójának. 

A végzősök nevében Horváth Eszter köszönt el az alma matertől, a hallgatói önkormányzat képviseletében pedig Kocsis Gábor elnök, szintén a Zalaszám duális hallgatója búcsúztatta hallgatótársait.

Budai Gergővel a duális képzés mintaprojektje valósult meg. Hiszen ennek a képzésformának az a célja, hogy a képző intézmény, a gyakorlati hely és a hallgató hármasából mindenki nyertesként kerüljön ki. 
A BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg gyakorlati képzéssel megerősített tudással vértezte fel hallgatóját, a diák pedig versenyképesebb frissdiplomás munkaerővé vált. A gyakorlati hely és a hallgató kapcsolata pedig jó esetben nem csak a képzés idejére szól. Így történt ez a Zalaszám és Gergő esetében is. A pénteki diplomaosztót követően az új kolléga hétfőn már a Smart City fejlesztési projektben kezdte meg munkáját a cégnél.