| Ügyfélkapu

Hírek

Újabb szerződés az új sikerekre

A Zalaszám ZAC mellett 12 éve tart ki a névadó – világversenyekre készülnek

A névhasználó támogatóval kötött szerződés megújításáról számoltak be és tulajdonképpen egyben évnyitó sajtótájékoztatót is tartott a Zalaszám ZAC hétfőn, melyen megjelent Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is.

A ZAC és a Zalaszám Informatika Kft. kapcsolata most már több mint évtizedes múltra tekint vissza, de tulajdonképpen ennél is régebbi. Többek között el is elhangzott a hétfői sajtótájékoztatón, melyen Szakály István a Zalaszám ZAC ügyvezetője formabontó módon, a hallgatóságnak adta át a szót. Pontosabban a klub megjelent versenyzőinek, azzal a „felütéssel”: mondják el ők mit szeretnének elérni 2016-ban.

Nézzük. Veiland Violetta dobóatléta, aki az ifi vb-én már részt vett, idén a junior világbajnokságra szeretne kijutni. A diszkoszvető Takács Dóra a hibáit szeretné kijavítani és persze az ifjúsági Európa-bajnokság vonzza leginkább, Köcse Richárd szeretne felépülni a sérüléséből, hogy ugyanolyan erőben legyen, mint előtte és a junior vb a célja. Dienes Mátyás a serdülő válogatottal kíván nemzetközi viadalokon részt venni, és 100 méteren célba veszi a 11 másodperces ma még számára álomhatárt. Ferenczi Melinda, aki a 2015-ös év második felét térdsérülése miatt kihagyta ma már egészséges és a junior vb-én ő is ott akar lenni. A tegnapi eseményen nem voltak jelen, de a nevükben Szakály István tolmácsolta kívánságaikat. A Keszthelyről igazolt sprinter Csóti Jusztina a Junior vb-re juthat ki, az Angliában tanuló Szűcs Valdó pedig a felnőtt EB-én szerepelhet. Amennyiben pedig ezek az álmok, megvalósulnak, akkor garantálva lesznek a hazai versenyeken, az országos bajnokságokon is a sikerek. Kámán Ferenc, vezetőedző is ebben bízik és persze a klub minden tagjában. Mint mondta, a serdülő és a gyermek korosztályokban 53-an kezdték meg az alapozást, vagyis az utánpótlás is „ugrásra kész”. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere méltatta a  Zalaszám Zac sikereit, s mint mondta, az atlétikai klub meghatározó sportegyesülete a városnak. A névadó vállalkozás pedig az a cég, amely a helyi értékek támogatója. S nem csak a sport terültén, hiszen hamarosan a kultúra mecénása díjat is kap. –A ZAC zavartalan működését az önkormányzat 22 millió forinttal támogatja 2016-ban- mondta a polgármester. – Júliusban pedig elkezdődhet a Magyar Atlétikai Szövetséggel közös beruházásban a nyolcsávos új rekortánpálya építése a mostani helyén, amely szeptemberre készül el. Ezt követően dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. ügyvezető igazgatója jelentette be hogy immár 12. alkalommal hosszabbítják meg a névhasználói szerződést. Kámán Vilmos, a Zalaszám ZAC elnöke az aláírás után megköszönte a támogatónak az újabb szerződést , s mint mondta: a klub a jövőben is meg akar felelni az elvárásoknak , melyet támogatóik támasztanak velük szemben.