| Ügyfélkapu

Hírek

OrganP Szakmai Nap - az év végi zárás most is a középpontban

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is két helyszínen, december 9-én Zalaegerszegen, 17-én pedig Budapesten került megrendezésre  az  OrganP Szakmai Napunk. Ennek keretében, megjelent partnereink részére kiemelten kerültek ismertetésre az analitikákban és főkönyvben elvégzendő jogszabály által előírt egyeztetések, az év végi zárási - év eleji nyitási feladatok.

Ezenkívül a 2015. évben az OrganP rendszerben elkészített, a munkavégzést segítő fejlesztések is bemutatásra kerültek, mint például a behajtási költség átalány kötelezettség vállalás nyilvántartása, egyéb analitika és egyéb előzmény nélküli tételek kezelése, az elektronikus számlák rendszerbeli kezelése. A jelenlevők tájékoztatást kaptak az Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás működéséről, mely 2016. évtől jogszabályi előírás a számlázó rendszereknél. Végül összefoglalást hallhattak a 4/2013. (I.11.) kormányrendelet tervezett módosításából adódó, a 2016. évre vonatkozó rendszerbeli feladatokról, valamint az ÁFA törvény számlázást érintő változásáról.

A szakmai nap zárásként a résztvevők konzultáció keretében kaphattak választ felmerült kérdéseikre a Zalaszám Informatika jelenlévő szakembereitől.