| Ügyfélkapu

Hírek

Régi klub, új támasz

Tegnaptól Zalaszám-ZAC néven "futnak"

Zalaegerszeg - A térség egyik legnagyobb és legeredményesebb atlétikai együttese, a Royal Sped ZAC elveszítette névadó szponzorát, ám nem sokáig maradt ilyen támogató nélkül: az együttes idén Zalaszám-ZAC néven szerepel. Az előző szponzortól vett búcsú után nehéz helyzetbe került, de nem tétlenkedett a 400 fiatal sportolóval és 19 edzővel működő egyesület vezetése. Számos tárgyalás után végül a Zalaszám Kft-nél kötöttek ki.

A két olimpikont számos világ- és Európa bajnoki résztvevőt, valamint csak az elmúlt évben 13 magyar bajnokot felvonultató egyesület elöljárói és sportolói megnyugodhattak: mától már új támogató segítségével folytatódhat a munka.
Az informatikai cég világszínvonalon dolgozik és az atléták úgy gondolták jó lenne felnőni az ő teljesítményükhöz - vagyis a Zalaszám nekik nem csak szponzor - példakép is.
Tegnap a ZAC rendkívüli közgyűlése döntött a névhasználatról, így már semmi akadálya, hogy az új néven gyűjtögessék tovább az érmeket. A névadó szponzor ügyvezető igazgatóját, dr. Szász Pétért a klub társelnökének választották. Ő így nyilatkozott:
- Két dolog is vezérelt bennünket, amikor megkerestek minket az atléták. A ZAC meghatározó sportegyesület Zalaegerszegen, sőt a sportágban a térség életében is. A város egyik reprezentánsa, ahol nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás bázisra. Úgy gondoltuk, hogy a helyi erőknek össze kellene fogni. Kapcsolatunk már nagyon régi a Szakály István vezette klubbal, ezt most szorosabbra fűztük, s úgy érezzük, ebben a pillanatban ez nagyon sokat jelenthet az atlétáknak. A másik vonal, pedig az volt, hogy közel áll hozzánk az az elv, amit az atléták képviselnek: sport és tanulás, egészség, erőtől duzzadó embert adhat a társadalomnak. Jól átgondoltuk a dolgot, s úgy döntöttünk, ebben az évben névadó szponzorként támogatjuk a ZAC-ot.