| Ügyfélkapu

ZipNET PPPOE beállítás (Windows 7)

Amennyiben még nem kapott értesítést PPPOE hozzáférési adatairól, használja jelenleg beállított kapcsolatát!

FONTOS! Az alábbi útmutató nem alkalmas olyan kapcsolat beállításához, ami router segítségével csatlakozik az internethez! Amennyiben Ön routert használ, kérjük a kapcsolat beállításait a  routerben végezze el, a router kézikönyve alapján.

Az Internet kapcsolat létrehozását a következő módon végezheti el:

A "Start menü"-ben válassza a "Vezérlőpult"-ot, majd a klikkeljen a "Hálózati állapot és hálózati feladatok megjelenítése" sorra.
Vezérlőpult

A megjelenő ablakban kattinton az "Új kapcsolat vagy hálózat beállítása" menüpontra.
Megosztási központ

Válassza ki a "Csatlakozás az internethez" menüpontot, majd kattintson a "Tovább"-ra.
Kapcsolat beállítása

Klikkeljen az "Új kapcsolat beállítása" sorra.


Válassza ki a "Szélessávú (PPPoE)" kapcsolatot.
PPPOE

A megjelenő ablakban írja be Felhasználói nevét és jelszavát. Felhívjuk figyelmét,  hogy a teljes felhasználói névre szükség van, tehát a "@zalaszam.hu" végződést is be kell írnia. Kérjük a jelszó beírásakor különösen figyeljen a kis illetve nagy betűk használatára. A "Karakterek megjelenítése" opciót kiválasztva a beírt jelszó ebben az ablakban nem lesz elrejtve, így ellenőrizheti a helyes beírást.
Célszerű a "Jelszó tárolása" opció kijelölése, így jelszavát a gépe eltárolja, nem kell kapcsolódáskor megadnia.
Adja meg a kapcsolat nevét, ez csupán egy hivatkozási név, melyet tetszőlegesen választhat meg (célszerű elnevezés: Zalaszám).
Amennyiben több felhasználói fiók van a gépen célszerű a többi felhasználó számára is engedélyezni a kapcsolatot.

Ellenőrizze a beírt adatok helyességét, majd kattinton a "Csatlakozás" gombra.
A megjelenő ablakban figyelemmel kísérheti a kapcsolat létrejöttét. Miután a kapcsolat készen áll a használatra, bezárhatja az ablakot.

 

 

Felhívjuk figyelmét arra, hogy az internet szolgáltatás csak akkor elérhető, ha Ön előzőleg felkapcsolódik! Amennyiben a gépet újraindítja, illetve más módon bontja a kapcsolatot, újra kell csatlakoznia.
Újracsatlakozáshoz a "Hálózati és megosztási központ"-ban válassza a "Csatlakozás a hálózathoz" menüpontot. Illetve gyorsabban elérhető a kapcsolatok ikon a tálca jobb oldalán.

tálca

A Zalaszám (a név a fenti beállítások függvényében más lehet) hálózatot kiválasztva elvégezhető a csatlakozás. A megjelenő ablakban a továbbiakban már csak a "Csatlakozás"-ra kell kattintania. Mivel a felhasználónevét és jelszavát már megadta, amíg azok mentve vannak  nem szükséges újra beírnia őket.

 

Természetesen van lehetőség az utomatikus csatlakozásra is, az ehez szükséges beállítások megtekintéséhez kérjük kattintson ide.

Amennyiben problémája adódik a kapcsolat létrehozása közben, kérjük jegyezze fel a pontos hibaüzenetet/hibaszámot, majd hívja ügyfélszolgálatunkat a 92/502-502 telefonszámon.